Peki, yumurtlama dönemi dışında hamile kalınır mı? İşte kadınların merak ettiği sorulardan yumurtlama dönemi hakkında merak edilenler…
Sağlıklı bir bebek için sağlıklı bir embriyoya, sağlıklı bir embriyo için ise sağlıklı yumurta ve sperme ihtiyaç vardır. Bu nedenle baba adaylarının da bu dönemde kendilerine, yaşam tarzlarına ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir. Ayrıca gebelik planladığınızda folik asit içeren bir vitamin başlamayı ihmal etmeyin.
Kadınlarda adetlerin her ay gerçekleşmemesi, yumurtlamama problemine bağlı bir kısırlık belirtisi olabilmektedir.
Cinsel Sağlık: Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, salgıda değişikliklere yol açabilir. Prezervatif kullanımı, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmada etkilidir.
Yumurtlamayı uyarmaya ve sağlıklı adet olmasına propertyımcı olur. Ayrıca yumurtalıkta meydana gelen kistlerle savaşır. Hap şeklinde gıda takviyesi olarak kullanılabilir.
Yumurtlama döneminde ilişki sıklığını arttırın. Düzenli sıklıkta ilişki olmayan eşlerde, eşi il dışında olan ya da ayda 1-two kez bir araya gelen eşler için belirlenen yumurtlama aralığında gün aşırı ilişki olması gebelik şansını arttırır.
Yumurtalama bozukluğunun tanımından tedavisine kadar olan süreci ayrıntılı şekilde anlattığımız yazımızı okumanızda fayda var.
Bundan dolayı her iki cinsteki çocuklarda erken ergenlik, doğurganlığın bozulması, adet görmede düzensizlik ve erkeklerde de sperm kalitesinde bozulma ve kadın tipi yağlanma gibi sorunlar yaşanabilmektedir.
– Bu üç sınıf haricinde genital kanal tıkanıklıktan kaynaklı ya da hiperprolaktinoma yani prolaktin, süt hormonu yüksekliği ile ilgili de yumurtlama olmaması durumu ile karşılaşılmaktadır.
Yasal Uyarı: Bu Internet sitesinde verilen bilgiler yalnızca eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır. Profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini tutmaz.
Sağlıklı kadınlarda her ay bir yumurta oluşur. Bu yumurta olgunlaşarak çatlar ve döllenme oluşur. Ancak bazı nedenlerden dolayı her ay olması gereken dönemde yumurtlama hiç olmayabilir ya da seyrek ve best site düzensiz bir şekilde olabilir. Bu duruma yumurtlama bozukluğu denir.
Yukarıda bahsi geçen tedaviler ile hastaların çoğunluğunda gebelik gerçekleştirilebilmektedir. Yumurtlama bozukluğu haricinde kısırlığa sebep olacak bir sorun söz konusu değilse kadın ve erkek ilerleyen yaşlarda değilse tedavi ile gebeliğin gerçekleştirilme şansı daha yüksektir.
Yumurtlamayla ilgili sorunlar bazı kadınların düzenli olarak yumurtlayamamasına neden olabilmektedir. Bu durumda doğal visit here yolla gebe kalmak zorlaşmakta ve kısırlık görülebilmektedir.
Tüplerin hasarlı ve tıkalı olması: Tüplerin kısmen veya tamamen tıkalı olması sperm ile yumurtanın buluşmasını engelleyerek döllenme ve gebeliği olanaksız kılar. Tüplerdeki bu hasar geçirilmiş enfeksiyon, endometriozis veya geçirilmiş bir ameliyat sonrası kalan karın içi yapışıklıkları gibi birçok nedene bağlı olabilir.